Documenten‎ > ‎Ascania in de pers‎ > ‎

Persoverzicht 2014


Assese verenigingen werken samen aan oorlogsspektakel

Asse - Vijf verenigingen bundelen vrijdag en zaterdag de krachten voor het totaalspektakel 1 00 jaar Groot Oorlog in de grote zaal van het CC Asse.

Het ambitieuze project brengt een mix van muziek, musical, woord en beeld. Het initiatief komt van de Harmonie Sint-Cecilia en kreeg de medewerking van de musicalvereniging Musicalia, toneelgroep Vrij & Blij, de Fotoclub Asse, de heemkring Ascania, pianiste Niobe Van Sighem, het koperensemble van Muziekacademie Asse en het CC Asse. Regisseur Geoffrey Debondt en dirigent Bart Van den Bosch vertellen met tientallen muzikanten, zangers en acteurs het verhaal van een jongeman die 100 jaar geleden noodgedwongen zijn geliefde moet achterlaten om te gaan strijden voor het vaderland.

'De harmonie zorgt voor de muziek, aangevuld met een solowerk van pianiste Niobe Van Sighem en het koperensemble van de Muziekacademie voor een plechtige opening van het spektakel', zegt Gaetan Willems. 'Musicalia en Vrij & Blij verzorgen het acteerwerk en een stukje musical. Fotoclub Asse zorgt voor een huldeblijk aan de gesneuvelden middels een fotomontage. Er wordt voorts waardevol materiaal van Ascania getoond. Het is een voor Asse nooit geziene totaalbeleving. Het is de eerste maal dat vijf verenigingen met een verschillende achtergrond de handen in elkaar slaan, met de bedoeling de herinnering aan de Groote Oorlog levend te houden.'

De opvoeringen zijn op vrijdag 14 en zaterdag 15 november, telkens om 20 uur in de cultuurzaal van het CC Asse aan de Huinegem in Asse. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de kassa. (rds)

Het Nieuwsblad - 19 november 2014


Eerste Wereldoorlog in Oud Gasthuis

Asse - Zeven verenigingen uit Asse brengen komend weekend de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog naar het cultuurcentrum. Musicalia, toneelkring Vrij & Blij, heemkring Ascania, d'Harmonie, de Fotoclub Asse en het Koperensemble van de muziekacademie brengen dan het spektakel '100 jaar Grote Oorlog'. "Dat zo veel diverse verenigingen met een totaal andere achtergrond de handen in elkaar slaan, maakt dit project zo bijzonder", zegt Gaetan Willems van d'Harmonie. "We brengen het verhaal van een moedige soldaat die noodgedwongen zijn vrouw achterlaat om de vijand te bevechten aan het front. We doen dat aan de hand van muziek, musical, woord en beeld."

De voorstellingen vinden vandaag en morgen plaats in het cultuurcentrum Oud Gasthuis in Asse. (MOZKITO)

Het Laatste Nieuws - 14 november 2014


Documenten

Comments